0

$ony PSP

Hola a tots, feia molt que no “postejava” 😀
Vull escriure un petit post sobre la PSP… una consola que Sony va treure a Japó el desembre de l’any passat… i cap al Febrer a EEUU.
Teòricament, tenia que aparèixer a Europa cap el Març, pero no, no ha aparegut, després de moltes especulacions… sortirà el 1 de setembre… al fabulós preu de 250 euracos!, recordem que a Japó va aparèixer el desembre de 2004 a 180 euros… amb lo qual jo em pregunto… SONY ES PENSA QUE SOM GILIPOLLES?!?!?!
Sony sempre ha estat intel·ligent en aquest sentit: A Europa hi han uns impostos X per cada consola que entra, uns impostos Y per cada PC i uns impostos Z per cada PDA, és a dir, que diferencien un producte de un altre en qüestió de impostos… sent X>Y i X>Z.
Quan Sony va treure la PS2 (ara ja fa uns anys), perquè us penseu que va treure el Kit Linux??? per poder tenir contents als usuaris???? jejeje, dons no. Ho va fer perquè d’aquesta manera es demostrava que la seva consola PS2 era un ordinador, ja que podia fer tot el que feia un ordinador, i per tant, els impostos a pagar per introduir una consola al mercat eren molt menors. És a dir, la PS2 te kit linux perquè a Sony li sortia més barato portar-les a europa, i així els beneficis de les ventes eren majors… o sinó, com es que no ha anat millorant el kit linux, ni l’ha promocionat de cap manera? dons pq el “descompte” ja se li aplicava, i no volien invertir mes pasta en aquell kit.
Amb la PSP ha passat algo semblant… en aquest cas, volen “colar” la psp com una PDA (i estalviar-se pasta, com no).
El problema amb el que es van trobar els de Sony va ser que Nintendo van aprèixer amb la seva Nintendo DS i van tenir que donar-se pressa, per captar el major mercat possible.
Com a Japó i els estats units no tenen aquests impostos (o son molt mes baixos), Sony va treure la consola en aquests paisos amb un “firmware” basic, és a dir: reproduir jocs, veure pelis, reproduir MP3, i poc mes… però res de funcionalitats de PDA (internet browser, lector de mails, etc.).
I perquè esta trigant tant a venir a Europa? dons jo crec que estan fent el nou “firmware” amb totes les funcionalitats de PDA, de manera que al entrar a Europa se li apliquin els descomptes de ser un producte PDA.

Per mes inri, moles tendes de importació s’estaven “forrant” venent PSP’s de japó i EEUU cap Europa, ja que les consoles son multi-regió, però Sony se n’ha adonat i ha començat a amenaçar-les amb denunciar-los (cosa que es de discutible legalitat).

Com a opinió personal: $ony es una puta estafadora i fa amb nosaltres el que vol. Crec que m’acabaré comprant la PSP, perquè m’agrada molt en general, però espero poder-la “putejar” tant com pugui 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

spammer, go home! * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.