0

$ony PSP (2)

Després de donar la meva opinió sobre com esta el tema de la PSP a europa…
M’agradaria comentar com esta la PSP a la resta: dons de conya.
Actualment hi han 3 firmwares convivint… el 1.0 (sol el tenen algunes consoles japoneses, de la primera remesa que va aparèixer), la 1.5 (primera actualització que va sortir, inclosa de fàbrica a totes les consoles americanes i també disponible per les consoles japoneses), i la 1.5.1 (que ha aparegut recentment).
Dons be, per el que s’ha vist, la PSP es capaç d’executar codi des de la tarjeta de memòria (Memory stick, como no!), però aquest codi té que estar firmat digitalment (que ve a ser com una autorització pe part de $ony)… per tant, sembla que no anira res, a menys que es pugui fer algun tipus de programa capaç de firmar aplicacions “homebrew”, cosa que per ara sembla poc més que impossible.
Tot i així, s’ha vist que la PSP amb firmware 1.0 te un BUG ENOOOORME!!! que és que pot executar perfectament aplicacions sense firmar, és adir aplicacions “caseres”. LLARGA VIDA ALS BUGS!!! XD
Just saber-se el bug… la gent s’ha posat “manos a la obra” i ja han tret un hello world (amb source inclòs), un emulador de game boy, un de SNES, una calculadora, visor de textos, un tetris, i alguna cosa mes. Pero tot això sol funciona amb el firmware 1.0…. un gran xasco! ja que molta gent que tenia el firmware 1.0 ja l’ha actualitzat al 1.5 🙁 i les consoles que arriben ara ja tenen el 1.5 de serie.
Ah! per fer les apps de PSP s’utilitza el kit de ps2dev que s’usa per la Playstation2, pero compilat per MIPS4000. I pel que sembla, els emus son ports de PC, per el que la velocitat no deu ser el seu fort… però ja es algo!
Ara per ara, o tens una PSP amb firmware 1.0, o no podràs executar res de res… per a qui tingui el firmware 1.5, li recomano que no actualitzi al 1.5.1, ja que suposadament sol arregla uns problemes de seguretat que interessen molt a la “scene”, i no afegeix noves funcionalitats.
Tenim 2 posibles maneres d’executar codi “homebrew”:
1- Algú inventa la manera de passar del firmware 1.5 al 1.0, però això no mola, ja que molts jocs comencen a demanar el firmware 1.5 o superior per executar-se (si, $ony força a actualitzar-se 🙁 )
2- Es fa alguna app per firmar aplicacions, que seria lo ideal, però sembla molt difícil a priori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

spammer, go home! * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.